vineri, 24 august 2012

Prăjitura Patricia


Blat
4 ouă
200 gr. zahăr pudră
4 linguri apă
200 gr. făină

Cremă 1
2 ouă
80 gr. zahăr pudră
30 gr. cacao
1 pachez de unt

Cremă 2
25 gr. nucă
100 gr. unt
150 gr. zahăr pudră
1 esenţă de rom

Glazura
100 gr. ciocolata menaj
1 cub mic de unt

Pentru blat se amestecă 200 gr. zahăr pudră cu 4 gălbenuşuri  şi cu 4 linguri de apă. Compoziţia se amestecă până se întăreşte.Se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina. Aluatul obţinut se pune intro tavă tapetată cu făină.
Pe blatul copt şi răcit se pune prima cremă, apoi a doua şi la sfârşit se pune glazura de ciocolată.
Pentru prima cremă se amestecă 2 gălbenuşuri cu 80 gr. zahăr pudră şi cu 30 gr. cacao.Amestecul se bate bine pe aburi. Se lasă la răcit şi se amestecă cu un pachet de unt.
A doua cremă se obţine amestecând 250 gr. de nucă cu 100 gr. de unt şi 150 gr. zahăr pudră.Se adaugă esenţă de rom.
Glazura se obţine amestecând şi topind  100 gr. ciocolată menaj cu puţin unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu