Blat
4 ouă
200 gr. zahăr
pudră
4 linguri apă
200 gr. făină
Cremă 1
2 ouă
80 gr. zahăr
pudră
30 gr. cacao
1 pachez de unt
Cremă 2
25 gr. nucă
100 gr. unt
150 gr. zahăr
pudră
1 esenţă de rom
Glazura
100 gr. ciocolata
menaj
1 cub mic de unt
Pentru blat se
amestecă 200 gr. zahăr pudră cu 4 gălbenuşuri
şi cu 4 linguri de apă. Compoziţia se amestecă până se întăreşte.Se
adaugă albuşurile bătute spumă şi făina. Aluatul obţinut se pune intro tavă
tapetată cu făină.
Pe blatul copt şi
răcit se pune prima cremă, apoi a doua şi la sfârşit se pune glazura de
ciocolată.
Pentru prima
cremă se amestecă 2 gălbenuşuri cu 80 gr. zahăr pudră şi cu 30 gr.
cacao.Amestecul se bate bine pe aburi. Se lasă la răcit şi se amestecă cu un
pachet de unt.
A doua cremă se
obţine amestecând 250 gr. de nucă cu 100 gr. de unt şi 150 gr. zahăr pudră.Se
adaugă esenţă de rom.
Glazura se obţine
amestecând şi topind 100 gr. ciocolată
menaj cu puţin unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu