joi, 23 august 2012

Salată boef


-3 morcovi

-1-2 pătrunjel rădăcină

-1 ţelina rădăcină

-2 cartofi de mărime mijlocie

-4 ouă

-300 ml. ulei

-3 linguriţe de muştar

-sare, piper

-lamâie

-300 gr. carne de pui sau vita

2 castraveţi muraţi

1 gogoşar acru

300 gr. mazare


Se fierb zarzavaturile împreună cu carnea. Se scot zarzavaturile şi carnea şi se lasă la răcit, după care se taie cubuleţe mici împreună cu gogoşarul şi castraveţii.

Se fierb 2 ouă. Albuşul se taie cubuleţe şi se amestecă cu restul ingredientelor deja tăiate.

Se adaugă mazarea , se potriveşte de sare, se adaugă piper şi zeama de o lamâie.

Se adaugă 2 linguri de muştar şi maioneza, amestecându-se până la omogenizare.

Se aşează intrun castron sau platou, se ornează şi se păstrează la frigider.




** Separat se face maioneza din 2 gălbenuşuri crude, 2 galbenuşuri fierte, o lingură de muştar şi ulei. Se amestecă intrun singur sens şi se adaugă treptat uleiul pe măsură ce sporeşte  maioneza. Se adaugă 2 linguri de apă şi zeamă de lamâie după gust si un praf de sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu