-3 morcovi
-1-2 pătrunjel
rădăcină
-1 ţelina rădăcină
-2 cartofi de
mărime mijlocie
-4 ouă
-300 ml. ulei
-3 linguriţe de
muştar
-sare, piper
-lamâie
-300 gr. carne de
pui sau vita
2 castraveţi muraţi
1 gogoşar acru
300 gr. mazare
Se fierb
zarzavaturile împreună cu carnea. Se scot zarzavaturile şi carnea şi se lasă la
răcit, după care se taie cubuleţe mici împreună cu gogoşarul şi castraveţii.
Se fierb 2 ouă.
Albuşul se taie cubuleţe şi se amestecă cu restul ingredientelor deja tăiate.
Se adaugă mazarea
, se potriveşte de sare, se adaugă piper şi zeama de o lamâie.
Se adaugă 2
linguri de muştar şi maioneza, amestecându-se până la omogenizare.
Se aşează intrun
castron sau platou, se ornează şi se păstrează la frigider.
** Separat se face
maioneza din 2 gălbenuşuri crude, 2 galbenuşuri fierte, o lingură de muştar şi
ulei. Se amestecă intrun singur sens şi se adaugă treptat uleiul pe măsură ce
sporeşte maioneza. Se adaugă 2 linguri de apă şi zeamă de lamâie după
gust si un praf de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu