miercuri, 13 februarie 2013

Prăjitură Regina Maria

- 10 ouă
- 10 linguri zahăr
- 4 linguri nucă măcinată
- 250 gr. nuci prăjite tăiate mărunt
- 7 linguri făină
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu stins

Blatul I

Se amestecă 4 ouă cu 8 linguri făină , cu 4 linguri de nucă măcinată, cu 2 linguri de făină şi cu bicarbonatul de sodiu.

Blatul II

Se amestecă 6 albuşuri bătute spumă cu  2 linguri zahăr  , cu 250 gr.  nuci prăjite şi tăiate mărunt şi cu 5 linguri de făină.

Blaturile se pun în tăvi tapetate şi se coc la foc mic.

Crema

-          10 ouă
-          12 linguri zahăr
-          2 plicuri de zahăr vanilat
-          1 pachet de unt

Glazura

-           4 ouă
-          250 gr. zahăr pudră

Pentru cremă se amestecă 10 gălbenuşuri cu 12 linguri zahăr si cu zahărul vanilat. Se amestecă foarte bine pe abur.Se lasă la răcit, după care se adaugă untul bătut spumă şi gălbenuşurile.

Se pune blatul I, se adaugă crema, iar apoi   se aşează blatul II.

Deasupra se adugă glazura care se face astfel:

Se bat bine 4 albuşuri pe abur şi se adaugă zahărul pudră. Din 8 linguri de zahăr pudră se face caramel zdrobit , care se adaugă la albuşuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu