marți, 22 ianuarie 2013

Eclere


- 200 ml. apă
- 100 ml. ulei
- 200 gr. făină
-  6 ouă
- un praf de sare
- ½ linguriţă bicarbonat de sodiu

Se pun la fiert apa, uleiul şi sarea. Când clocoteşte se trage de pe foc şi se adaugă făina.Se amestecă în continuu înapoi pe foc, până se desprinde de pe pereţii vasului.
Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins cu câteva picături de oţet
Se adaugă treptat cele 6 ouă (unul câte unul) până se încorporează bine.
Se ia din aluat cu linguriţa şi se pun în tava neunsă bucăţele de aluat.
Se coc la foc potrivit 15-20 minute. Se scot din tavă călduţe. După răcire se taie lateral incomplet şi se umple cu cremă. Deasupra se pune o glazură rece de cacao.

Glazură rece

-          150 grame zahăr pudră
-          2 linguri cacao
-          1 lingură ulei
-          2-3 linguri apă

Se amestecă zahărul pudră cu cacao, uleiul şi cu apa fierbinte

Crema :

-          3 linguri făină
-          3 linguri cacao
-          450 ml. lapte
-          300 gr. unt
-          300 gr. zahăr

Se amestecă toate ingredientele şi se freacă compoziţia până se obţine o spumă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu