vineri, 19 octombrie 2012

Placintă cu brânză


Blatul:

- 2 ouă
- 1 pahar mare de zahăr
- 1 pahar mare de lapte (iaurt)
- ½ pahar ulei
- 1 plic zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- făină

 Se freacă ouăle cu zahărul. Se adaugă uleiul, se amestecă în continuare după care se adaugă laptele şi făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat tip chec.
Se tapetează o tavă cu ulei şi făină, se pune o jumatate din cantitatea de aluat se adugă umplurura de brânză, iar deasupra se pune cealaltă jumătate de aluat.

Umplutura:

- 2 ouă
- 1 kg brânză de vaci
- Zahăr (după gust)

Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul şi cu stafidele.

Se coace totul la foc mic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu