Blatul :
- 250 gr. zahăr
- 10 linguri de
cacao
- 3 ouă
- 1 linguriţă bicarbonat
- 3 linguri miere
- 100 gr.
margarină
- făină
Se amestecă toate
ingrendientele într-un vas pe aburi, apoi se adaugă făină cât să se obţină un
aluat potrivit ca şi consistenţă.Compoziţia se împarte în patru şi se coc patru
foi pe dosul tăvii. Tava se tapetează cu ulei şi făină înainte de a se pune
foile pe ea.
Crema :
- 250 gr. unt
- 250 gr. zahăr
- 2 pliculeţe
vanilie
- 1 l lapte
- 6 linguri făină
- esenţă de rom
- coji de
portocale
Se fierbe ½ l lapte, la care se adaugă ½ l lapte rece
amestecat cu 6 linguri de făină.Se lasă la răcit după care se adaugă untul
frecat spumă.
Se scot foile ,
după ce s-au copt şi se lasă la răcit. Se pune crema între foi , care au fost
stropite cu esenţă de rom. Crema pregătită pentru pus deasupra se lasă la rece
până a doua zi.
Foile cu crema
între ele se ţin la rece presate cu o greutate, până a doua zi.
A doua zi restul
de cremă se amestecă cu coji de portocală taiate cubuleţe şi ţinute în zahăr.
Se pune restul de cremă peste foi, se rad nuci, ciocolata, alune.
Se taie felii
înguste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu