vineri, 12 octombrie 2012

Tort de cacao


Blatul :

- 250 gr. zahăr
- 10 linguri de cacao
- 3 ouă
- 1 linguriţă bicarbonat
- 3 linguri miere
- 100 gr. margarină
-  făină

Se amestecă toate ingrendientele într-un vas pe aburi, apoi se adaugă făină cât să se obţină un aluat potrivit ca şi consistenţă.Compoziţia se împarte în patru şi se coc patru foi pe dosul tăvii. Tava se tapetează cu ulei şi făină înainte de a se pune foile pe ea.


Crema :

- 250 gr. unt
- 250 gr. zahăr
- 2 pliculeţe vanilie
- 1 l lapte
- 6 linguri făină
- esenţă de rom
- coji de portocale

Se fierbe  ½ l lapte, la care se adaugă ½ l lapte rece amestecat cu 6 linguri de făină.Se lasă la răcit după care se adaugă untul frecat spumă.

Se scot foile , după ce s-au copt şi se lasă la răcit. Se pune crema între foi , care au fost stropite cu esenţă de rom. Crema pregătită pentru pus deasupra se lasă la rece până a doua zi.
Foile cu crema între ele se ţin la rece presate cu o greutate, până a doua zi.
A doua zi restul de cremă se amestecă cu coji de portocală taiate cubuleţe şi ţinute în zahăr. Se pune restul de cremă peste foi, se rad nuci, ciocolata, alune.
Se taie felii înguste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu