Aluat :
- 1 pahar smântână (paharul de 200 ml.)
- 1 pahar de zahăr
- 50 gr. unt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- făină
- 1 plic zahăr vanilat
Se amestecă smântâna cu zahărul şi untul.Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins într-o linguriţă de zeamă de lamâie.Se adaugă făina cât cuprinde pentru a se obţine un aluat potrivit. Se fac patru foi, care se coc pe dosul tăvii tapetate cu ulei şi făină.
Crema :
- 2 pahare de smântână
- 2 pahare de zahăr
- 2 pahare de zahăr
- 100 gr. nucă măcinată
- coajă de lămâie
- zahăr pudră vanilat
Se amestecă toate ingredientele foarte bine până se omogenizează compoziţia. Se ung foile şi se lasă până a doua zi.
Se pudrează cu zahăr pudră vanilat.
Se taie în bucăţi potrivite ca mărime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu