vineri, 12 octombrie 2012

Prăjitură cu cremă de nuci


Aluat :

- 1 pahar smântână (paharul de 200 ml.)
- 1 pahar de zahăr
- 50 gr. unt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- făină
- 1 plic zahăr vanilat

Se amestecă smântâna cu zahărul şi untul.Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins într-o linguriţă de zeamă de lamâie.Se adaugă făina cât cuprinde pentru a se obţine un aluat potrivit. Se fac patru foi, care se coc pe dosul tăvii tapetate cu ulei şi făină.

Crema :
 - 2 pahare de smântână
 - 2 pahare de zahăr
 - 100 gr. nucă măcinată
 - coajă de lămâie
 - zahăr pudră vanilat

Se amestecă toate ingredientele foarte bine până se omogenizează compoziţia. Se ung foile şi se lasă până a doua zi.
Se pudrează cu zahăr pudră vanilat.
Se taie în bucăţi potrivite ca mărime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu