- 50 gr. unt
- 125 gr. făină
- 1 ou
- 3 foi gelatină
albă
- 25 gr. friscă
- 1 lingura zahăr
- un praf de sare
- un plic zahăr
vanilat
- 100 ml. lichior
de ouă
- 2 linguri
dulceaţă de caise
- 1 borcan compot
de caise
Se pun la fiert
125 ml apă cu sare şi unt. Se adaugă faină dintr-o dată şi se amestecă până se
desprinde aluatul format de pe fundul oalei.
Se adaugă repede
1 ou, se amestecă bine şi se lasă puţin la răcit.
Se fac 12 grămezi
(gogoşi) pe tava unsă în prealabil cu puţină margarină. Se lasă suficient
spaţiu între grămezi şi se stropesc cu apă.
Se coc la cuptor
încins circa 30 minute
Dupa coacere se
taie căpăcelul şi se lasă la răcit.
Se înmoaie
gelatina în apă rece, se bate bine frişca cu zahărul şi zahărul vanilat.
Se scurge
gelatina, se topeşte şi se amestecă cu lichiorul de ouă. Se pune compoziţia
peste frişca batută şi se lasă la rece.
Se incalzeşte
dulceaţa şi se strecoară. Se ung capacele cu dulceaţă strecurată.
Se scurg caisele
din compot. Se pune câte o jumătate tăiată în două în interiorul gogoşilor.Restul
se taie felii
Se umplu gogoşile
cu friscă amestecată cu lichior
Peste frişcă se
aşează felii de caise. Căpăcelul se aşează uşor peste frişca cu caise.
Se servesc
proaspete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu