vineri, 19 octombrie 2012

Choux a la creme cu fructe


- 50 gr. unt
- 125 gr. făină
- 1 ou
- 3 foi gelatină albă
- 25 gr. friscă
- 1 lingura zahăr
- un praf de sare
- un plic zahăr vanilat
- 100 ml. lichior de ouă
- 2 linguri dulceaţă de caise
- 1 borcan compot de caise

Se pun la fiert 125 ml apă cu sare şi unt. Se adaugă faină dintr-o dată şi se amestecă până se desprinde aluatul format de pe fundul oalei.
Se adaugă repede 1 ou, se amestecă bine şi se lasă puţin la răcit.
Se fac 12 grămezi (gogoşi) pe tava unsă în prealabil cu puţină margarină. Se lasă suficient spaţiu între grămezi şi se stropesc cu apă.
Se coc la cuptor încins circa 30 minute
Dupa coacere se taie căpăcelul şi se lasă la răcit.

Se înmoaie gelatina în apă rece, se bate bine frişca cu zahărul şi zahărul vanilat.
Se scurge gelatina, se topeşte şi se amestecă cu lichiorul de ouă. Se pune compoziţia peste frişca batută şi se lasă la rece.

Se incalzeşte dulceaţa şi se strecoară. Se ung capacele cu dulceaţă strecurată.

Se scurg caisele din compot. Se pune câte o jumătate tăiată în două în interiorul gogoşilor.Restul se taie felii

Se umplu gogoşile cu friscă amestecată cu lichior
Peste frişcă se aşează felii de caise. Căpăcelul se aşează uşor peste frişca cu caise.

Se servesc proaspete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu