Aluat :
- 300 gr. făină
- 200 gr. unt
- 1 gălbenuş de ou
- 100 gr. zahăr
- lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
- gem de vişine/ prune
Se freacă untul şi făina şi se adaugă restul ingredientelor rezultând un aluat potrivit ca şi consistenţă. Se întinde aluatul şi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se unge deasupra cu gem apoi se adaugă crema.
Crema :
- 6 ouă
- 250 gr. zahăr pudră
- 250 gr. nucă măcinată
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Se freacă bine 6 gălbenuşuri cu zahărul pudră până devin spumoase.Se adaugă zahărul vanilat, nucă măcinată şi albuşurile bătute spumă.
Crema se toarnă peste aluat şi se pune în cuptorul încălzit la foc mic.
Se taie , în tavă doar când se răceşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu